Stichting Regionaal Openbaar Onderwijs Maas en Meijerij (STROOMM)

OJBS De Lichtstraat maakt deel uit van Stichting Stroomm. Stichting Stroomm bestaat uit 15 basisscholen in de gemeenten Boxtel, Haaren, Sint-Michielgestel, Vught, Maasdriel en Zaltbommel. Alle Stroomm scholen hebben een openbare identiteit en worden bezocht door ongeveer 3350 kinderen. 

Elke school binnen Stroomm heeft een eigen specialiteit, accent of onderwijsconcept. Iedereen is welkom op de Stroomm scholen. Op Stroomm scholen respecteren wij elkaar en hebben wij aandacht voor de verschillen en overeenkomsten tussen kinderen. Vanuit interesse in elkaars wereld dagen wij uit om een kijkje te nemen in andere werelden. Onze scholen zijn een ontmoetingsplaats voor ouders, kinderen en betrokkenen bij het leren van kinderen. Wij werken op alle scholen aan kwalitatief goed onderwijs.

Koersplan 2023-2027

In ons koersplan ‘Stroomm opwaarts’ ‘leest u onze kernwaarden en welke thema’s de komende jaren centraal staan. En natuurlijk: waar Stroomm voor staat en de komende jaren voor gaat.

Het was een inspirerend proces! Medewerkers, ouders, de Raad van Toezicht, GMR en partners dachten mee tijdens onze Stroomm inspiratiecafés. Samen gingen we in gesprek, blikten vooruit en gaven richting aan onze koers. We danken iedereen voor de waardevolle input en zijn trots op het resultaat!

Vijf thema’s staan de komende jaren centraal: Florerend onderwijs, Aantrekkelijk werkgeverschap, Inspirerend leiderschap, Eigenzinnige locaties en Duurzame samenwerking. Elk thema hebben we uitgewerkt in vier ambities. Die ambities gaan we vertalen naar concrete schoolkoersplannen, met concrete acties. Elke school geeft zo op de eigen manier invulling aan onze gezamenlijke ambities. Samen gaan we Stroomm opwaarts!

Nieuwsgierig naar onze 5 thema’s en bijbehorende ambities? U leest ze in ons koersplan.

Bevoegd gezag Stichting STROOMM
Kersenbogerd 4
5328 GW Rossum

College van Bestuur
De heer Robert-Jan Koevoets

www.stroomm.nl

 

 

Jenaplan, de school waar je leert samenleven!

We vinden het erg leuk als u onze school komt bezoeken! U kunt een afspraak maken voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek.

Bel 073-6563832 Stuur een e-mail