PEUTERSPEELZAAL

Kinderen hoef je niet te leren hoe ze moeten leren, dat gaat namelijk helemaal vanzelf. Je kunt ze wel een beetje helpen. Dat doe je thuis en dat doet straks ook de basisschool. Als brug tussen de veilige en gecontroleerde omgeving van thuis en het begin van de basisschool is er de peuterspeelzaal – een voorschoolse voorziening. 

Een peuterspeelzaal is een goede plek om uw kind in de leeftijd van twee tot vier jaar voor te bereiden op het basisonderwijs. In twee dagdelen per week maakt uw kind in een veilig en pedagogisch verantwoord klimaat kennis met leeftijdgenootjes. 

Peuterspeelzaal Ducky Duck 

Naast ons mooie schoolgebouw vindt u ook peuterspeelzaal Ducky Duck. Peuterspeelzaal Ducky Duck biedt een veilige en stimulerende speelomgeving waar uw peuter zich naar hartenlust kan ontwikkelen. 

Bij Ducky Duck maken op een speelse, thematische manier kennis met taal-, spraak- en sociaal-emotionele vaardigheden. Ducky Duck heeft een gezellige speelzaal met verschillende speelhoeken. Er is binnen ruimte genoeg om met allerlei materialen te experimenteren en fijn met elkaar te spelen. Bij het buitenspelen vermaken de peuters zich op een grote speelplaats. Er is volop ruimte om te fietsen, te ballen en te stoepkrijten. Als het even kan gaat Ducky Duck met de peuters heerlijk naar buiten. 

Het dagprogramma bij Ducky Duck is opgebouwd volgens een vaste structuur. Dit geeft de kinderen een veilig gevoel. Natuurlijk is er binnen deze structuur voldoende ruimte voor extra activiteiten, zoals: het vieren van verjaardagen, een bezoek aan de bibliotheek of de komst van een voorleesmoeder. 

Wilt u meer weten over peuterspeelzaal Ducky Duck of eens praten met een van de pedagogisch peuterleidsters? Bel dan naar: 073 - 656 4258 
Wij beantwoorden graag uw vragen. 

Jenaplan, de school waar je leert samenleven!

We vinden het erg leuk als u onze school komt bezoeken! U kunt een afspraak maken voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek.

Bel 073-6563832 Stuur een e-mail