Beste toekomstige ouder van onze school.

Wat fijn dat u onze website bezoekt!

We vinden het belangrijk om een goed contact te hebben met (nieuwe) ouders en we willen dat u zich welkom voelt. Daarom kiezen wij er voor om u uitgebreid te informeren en we nemen daar graag de tijd voor. Dit doen we in de vorm van een kennismakingsgesprek en een rondleiding door de school. Tijdens dit gesprek van ongeveer een uur heeft u een kennismakingsgesprek met de directeur en krijgt u een rondleiding door alle groepen van de school. We laten u de school “in bedrijf” zien. Daarmee krijgt u goed zicht op de praktische invulling van onze school. 

Hieronder treft u enkele verwijzingen aan, die u een goed beeld geven van hoe we op de Lichtstraat werken.

  • Procedure van kennismaking/aanmelding/inschrijving: De wijze waarop wij als Lichtstraat omgaan met de individuele kennismakingsgesprekken, de intake en inschrijven.
  • Welkomstbrief voor nieuwe ouders met een korte samenvatting van dingen die voor elke nieuwe ouder handig zijn om te weten. 

Inschrijven

Heeft u de keuze gemaakt om uw zoon of dochter in te schrijven op De Lichtstraat?
Dan kunt u hier ons inschrijfformulier downloaden. U kunt deze zelf invullen of samen met ons op school. Na inlevering van dit formulier ontvangt u een definitieve bevestiging van inschrijving.

Inschrijfformulier

Hieronder vindt u nog wat praktische informatie over onze school.
Wij denken dat dit prettige informatie is voor een toekomstige ouder van onze school:

Schooltijden

Maandag - dinsdag - donderdag en vrijdag

08.30 - 14.15 uur 

Woensdag

08.30 - 12.30 uur 

School open

De school gaat ’s morgens en ’s middags 10 minuten voor aanvang open. De kinderen gaan dan rustig naar hun eigen groep. De ouders zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan naar de groep van hun kind om bijvoorbeeld werk te bekijken. Wij vragen u vriendelijk om bij aanvang van de lessen, zachtjes het lokaal te verlaten. 

Starttijd school

Het is prettig dat alle kinderen op tijd naar school komen, omdat we om 8.30 uur gezamenlijk in de groep starten. Het is fijn als alle kinderen bij de start aanwezig zijn. 

In gesprek met de leerkracht

Als u uw kind naar school komt brengen of halen merkt u dat de leerkracht alle aandacht heeft voor de kinderen. Zo geven zij ook u graag alle aandacht als u iets met hen wilt bespreken. Het is handig als u voor een gesprek een afspraak maakt, zodat wij ook u alle aandacht kunnen geven die u verdient.

Naast de kinderen spelen ook ouders een belangrijke rol op De Lichtstraat. De driehoek: ouders, kind en school staat centraal. Ieder werkt vanuit eigen verantwoordelijkheid/rol aan een bijdrage aan de schooltijd van de kinderen. Volgens ons zorgt een goede samenwerking tussen school en ouders voor gelukkige kinderen en daarmee voor goede prestaties.

Participatie van ouders is vanzelfsprekend binnen jenaplanonderwijs. We vinden betrokkenheid van ouders bij het onderwijs op onze school belangrijk. Jaarlijks organiseren we stamgroepavonden. De ouders worden twee keer per jaar uitgenodigd voor een start- of voortgangsgesprek. We hebben koffie-ochtenden waar inhoudelijke thema's besproken worden.

Een aantal momenten per week worden er cursussen/activiteiten verzorgd door ouders. Denk hierbij aan: koken, spetterijd etc. Ook bij ondersteuning van uitstapjes, speciale vieringen (Sinterklaas, kerst, lichtstraatdag, musical groep 8), etc vragen we de hulp van ouders.

Jenaplan, de school waar je leert samenleven!

We vinden het erg leuk als u onze school komt bezoeken! U kunt een afspraak maken voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek.

Bel 073-6563832 Stuur een e-mail